Maarsen naar Mars?

De blaashal van de tennisverering Luck Raeck vormt een mooi decor voor studenten van het NIFTARLAKE college. De leerlingen hebben de opdracht gekregen om de blaashal in te richten alsof deze op de planeet mars staat en een bubble vormt voor de menselijke beschaving.
De rode gravel vloer vorm een realistisch decor voor de 5de jaars Atheneum leerlingen die binnen het vak Onderzoek en Ontwerp voor een opdrachtgever de komende 10 weken onderzoek moeten doen. Zo moeten ze onderzoeken of er genoeg landbouw in de bubble kan plaatsvinden om 4 mensen van eten te voorzien. Is de bubble groot genoeg om 4 mensen te kunnen laten leven en werken. Robin en haar teamleden waren meteen bezig met kansen en mogelijkheden, zo moest er natuurlijk ruimte zijn voor een sportschool omdat door de lagere zwarte kracht mensen op mars last krijgen van bot en spier verzwakking. Maar er moest natuurlijk ook ruimte zijn voor een feestje!

Opdrachtgever is stichting Intergalactic Environmentalists die in Nederland een mars-simulatie wil neerzetten waarbij vrijwilligers een week lang in een blaashal verblijven om zo te ontdekken hoe een kolonie op mars er uit moet gaan zien. Arnout Schaap van de stichting legt uit ” je hebt al re-actments van hoe romijnen, ridders en soldaten leefden, maar nog niet hoe mars-o-nouten gaan leven. Dit wordt een re-inactment maar dan in de toekomst ipv verleden.
De enthousiaste voorzitter van tennisclub Luck Raeck hoorde van de opdracht en bood spontaan de hal aan om de leerlingen te laten zien en voelen hoe groot het eigenlijk is. Cor Alphen zag meteen een win-win situatie. We denken met de gemeente en andere clubs over het up-graden van het sportpark hoe gaaf is het dan om dit futuristisch denken een kans te geven. MARS in MAARSSEN wie had dat ooit gedacht??