Gewassen op Mars, technasium Drunen Team I

Het team bestaande uit Twan, Edwin Yanniek en Thom, heeft gedegen onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor het telen van gewassen op Mars. Het resultaat mag er wezen. Hieronder het filmpje en het verslag van hun bevindingen.

“Je kunt alles automatiseren en dat de astronauten er geen omkijken naar hebben. Maar het is wel handig dat de astronauten sowieso de vruchten en de planten zelf oogsten. Ook dat ze de planten in de gaten houden. Dit hoeft niet lang te duren. Er zal ook een systeem op komen dat met sensoren en camera’s alles in de gaten houdt en het aangeeft als er iets mis is. Ook de temperatuur en luchtvochtigheid moet in de gaten gehouden worden, alleen de astronauten hoeven dat niet te per se te doen. Het is fijn als ze weten op welke standen alles moet. Het moet alleen in de gaten gehouden worden of het allemaal klopt. Maar verder moeten ze niet er al te vaak mee bezig zijn. 

Ze moeten verdeeld over de dag en de 4 astronauten 10 keer per dag op hun schermen ergens kijken of alles nog goed gaat. En allemaal een keer per dag naar de planten kijken. Alleen met de oogst moeten de astronauten het zelf doen.”

OO-mars-verslag-1